הראדון הוא גז רדיואקטיבי. מקורו בהתפרקות טבעית של האורניום שנמצא כמעט בכל סוגי הקרקע. בדרך כלל הוא עובר דרך הקרקע אל האוויר שמעל וחודר דרך כל מיני סדקים ונקבים שקיימים ביסודותיו של כל בית. המבנה לוכד בתוכו את הראדון והגז הולך מצטבר. בכל בית עלולה להיות בעיית ראדון. הכוונה לכל סוגי המבנים, לבתים חדשים וגם לישנים, לבתים בעלי איטום טוב וגם לבתים שאינם מבודדים היטב, לבתים עם ובלי מרתפים, משרדים תת קרקעיים או צמודי קרקע, משרדים בחניונים תת קרקעיים ועוד ועוד.
הראדון שמקורו מן הקרקע הוא הגורם הראשון במעלה לבעיות הראדון במבנים. לעתים, הראדון חודר לבית גם דרך מי התהום, גם חומרי הבניין עלולים לפלוט ראדון. אך כשלעצמם הם יוצרים רק לעתים רחוקות בעיות ראדון בהתייחס לתקנים המקובלים כיום בארץ.
1. דרך סדקים של רצפות מוצקות.
2. דרך מחברי בניה.
3. דרך סדקים בקירות.
4. דרך מרווחי רצפה צפה.
5. דרך מרווחים סביב צנרת ניקוז\ביוב.
6. דרך החללים בקירות.
7. דרך צנרת אספקת המים.
ההערכה היא שכמעט בית אחד מכל 15 בתים בארה"ב סובל מרמות גבוהות של ראדון. מקרים רבים מאד של רמות גבוהות של גז ראדון נמצאו אף בישראל ומתגלים כל הזמן . הינכם מוזמנים ליצור קשר אלינו לאנפה ולקבל מידע כללי אודות הראדון באזורכם ואת השיטות הרלוונטיות לבדיקת גז הראדון. אף שרמות הראדון עלולות להיות נפוצות יותר באזורים מסוימים, בכל בית עלולה להיות בעיה. הדרך היחידה לדעת מה קורה בביתכם היא כאמור לבדוק.
הראדון עלול גם ליצור בעיה בבתי-ספר ומוסדות חינוך נוספים וכמובן במקומות עבודה. פנו אלינו כדי לברר על המלצות ותקנות המשרד להגנת הסביבה בנושא, שכן לכל ייעוד של מבנה (מגורים, עבודה, מוסדות חינוך ..) קיימים תקנים הרלוונטיים אליו.
ויגיע לביתך בודק קרינה מוסמך בעל רישיון מטעם המשרד לאיכות הסביבה ומשרד הבריאות לבדיקות סביבתיות
בדיקות קרינה נערכות בשל החשש ההולך וגדל בקרב האוכלוסייה מסיכונים פיסיולוגיים בריאותיים הנובעים כתוצאה מחשיפה למקורות קרינה הגבוהים מערכים ברורים שהוגדרו ע"י המשרד להגנת הסביבה...
[קרא עוד...]
כל הזכויות שמורות © 2015 לאנפה המכון הישראלי לאיכות הסביבה.